Вищий навчальний заклад IV рівня акредитації. Засновано в 1993 році.

Академія праці, соціальних відносин і туризму

Ганоцька Світлана Олександрівна  - завідувач кафедри, кандидат наук з державного управління.

Девіз: Живи і дій сьогодні.

Очолює кафедру з 1 вересня 2020 року.

У 1998 році закінчила Київське вище професійне училище Київського державного торговельно-економічного університету (диплом з відзнакою).

У 2003 році отримала повну вищу освіту на факультеті ресторанного господарства та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Харчові технології» та здобула кваліфікацію магістра (диплом з відзнакою).

Ключові досягнення: без відриву від навчання робота в закладах ресторанного господарства на посадах кухаря, в.о. завідувача виробництвом закладу, консультант бізнес-проекту з використанням засобів дизайну та проектування будівель.  Почесні грамоти КНТЕУ 1998-2003, номінація «Кращій кухар» (грамота, премія), переможець 1 етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології», 2 місце з Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології» (м. Харків, 2003), відзнака Всеукраїнського конкурсу науково-дослідних робіт серед студентів профільних закладів освіти – 2 місце (2003). Отримала свідоцтво КНТЕУ шеф-кухар (V розряд). В процесі підготовки магістерського дипломного проекту напрацьовувала технологію приготування бісквітних напівфабрикатів на основі фруктози із застосуванням прикладних досліджень хіміко-технологічних властивостей напівфабрикату. Кінцевим результатом стало отримання керівником проекту патенту на виготовлення бісквітних напівфабрикатів на основі фруктози (2006).

З 2003 – 2019 працювала в сфері державних майнових відносин на посадах державної служби (5 категорія, 9 ранг) - Фонд державного майна України, регіональне відділення ФДМУ по Харківській області (Грамота ФДМУ, Знак пошани ФДМУ), Міністерство культури України.

Без відриву від виробництва: 2004-2006, Харківський національний економічний університет - кваліфікація магістр державної служби (диплом з відзнакою); 2006-2010, повний курс аспірантури Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кафедра публічного адміністрування та кадрової політики.

Викладацька діяльність: асистент кафедри організації виробництва бізнесу та менеджменту Навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (2010-2012), старший викладач кафедри суспільних наук Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського (2018-2019), доцент кафедри спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ (з 2019 і по цей час).

Залучалась до проведення семінарів для працівників служб зайнятості, державних службовців та осіб місцевого самоврядування - Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (2014), Інститут підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України (2014-2015), Центр підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів державної служби зайнятості  Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України (2014).

Підвищення кваліфікації: стипендіат Міжнародної навчально–тренувальної програми для молодих управлінців українського Уряду (InWEnt) (Німеччина-Україна) (сертифікат) (2008-2009). Віденський інститут міжнародних економічних досліджень, (Австрія, м. Відень) (сертифікат) (2007, 2008).

Автор 24 публікацій у збірниках тез доповідей та науково-практичних конференціях, 10 статей у провідних фахових наукових виданнях.

Член Вченої ради Академії праці, соціальних відносин і туризму, Громадської організації «Асоціація професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-ексурсійної сфери України».  

Дисципліни, що викладає: Менеджмент готелів і ресторанів, Будинки і обладнання готелів і ресторанів, Дизайн готелів і ресторанів, Товарознавство харчових продуктів, Національні кухні, Барна справа, Організація ресторанного господарства.