«Студенти для органів місцевого самоврядування»

ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ СТУДЕНТІВ В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ - 2012 «СТУДЕНТИ ДЛЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»


 «...ці стажування - дійсно реальний шанс стати справжнім професіоналом з великої букви...»


Тетяна Дудкіна, інтерн управління економічного і фінансового моніторингу виконавчого апарату Луганської обласної ради, 2007 рік


      Громадська організація «Молодіжний тренінговий центр «АПЕЛЬСИН» (м. Луганськ) та Громадська організація «Молодіжна альтернатива» (м. Київ), в рамках проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», при фінансовій підтримці Національного фонду підтримки демократії (NED) за допомогою та при інформаційно-консультативній підтримці Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень управління у справах сім'ї, молоді та спорту ЛОДА, починають набір претендентів на участь у Програмі стажування студентів в органах місцевого самоврядування - 2012 «Студенти для органів місцевого самоврядування».
 
    Метою Програми є сприяння професійному та особистісному розвитку представників студентських громад, поглибленню спеціалізації безпосередньо на робочому місці, придбанні досвіду роботи або підвищенні кваліфікації за фахом, шляхом організації та проходження інтернами професійної діяльності в обласній, міських і районних радах та державних адміністраціях, протягом п’ятимісячного строку.
 
Програмою стажувань передбачається:

  1.  П’ятимісячне стажування учасників Програми, протягом січня-серпня 2012 року:
  •  стажування триватиме 4 години на день, 5 робочих днів на тиждень. Загальна тривалість стажування становить 430 годин (за умови відпрацювання більшої кількості годин на день - загальна тривалість стажування зменшуватиметься);
  •  місце для проходження стажування підбиратиметься з максимальним врахуванням бажання інтерну та буде залежите від спеціальності на якій навчається відібраний претендент;
  •  участь в програмі можуть брати учасники, які на час стажування проживатимуть у Луганській області;
  •  стажуванн чому комітеті.я відбуватиметься, в залежності від місця навчання та проживання інтерну, при: обласній, міських та районних радах, обласній, міських та районних державних адміністраціях, міському виконав

 2.  Участь інтернів (протягом терміну стажування) у навчальних тренінгах, які проводитимуться по різних регіонах України;

 3.  Складання інтернами статей для видання друкованих збірників проекту;

 4.  Участь інтернів у підготовці, організації та проведенні різних заходів за проектом, в т. ч. підсумкової тренінговий заходів, Прес-конференції;

 5.  Отримання учасниками Програми щомісячної «стипендії»;

 6.  Отримання інтернами, по завершені стажування, Сертифікату учасника проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування»;

 7.  Ознайомча поїздка у м. Київ та екскурсійне відвідування Верховної Ради України (питання вирішується);

 8.  За необхідністю, інтернам надаватимуться характеристики, листі-підтримки та інша документація, яка зможе в подальшому допомогти йому під час навчання та працевлаштування.

До участі запрошуються студенти:

  •  які навчаються на 3-5 курсах ВНЗ, магістранти або аспіранти, а також активна молодь;
  •  які розбираються у сучасній соціально-політичній ситуації та вільно орієнтуються у політичній ситуації країни та регіону;
  •  які мають бажання підвищувати свій особистісний та професійний рівень, розвинути аналітичні здібності;
  •  перевага буде надаватиметься студентам, які беруть участь у громадській діяльності, працюють в органах студентського самоврядування, громадських організаціях, мають успіхи та досягнення в навчанні тощо.

   Участь у програмі безкоштовна!!

Для того, щоб стати інтерном Програми необхідно:

    1.  Отримати анкету учасника наступним шляхом:

  •  замовивши її за e-mail: mtc-apelsin@mail.ru (обов’язково вкажіть тему листа - «Стажування в ОМС»);
  •  при особистій зустрічі з місцевим координатором Програми, попередньо домовившись з ним про зустріч за телефоном (при собі мати флеш-карту).

    2.  Обов’язково заповнити усі пункти анкети (читай інструкцію в анкеті).
    3.  Надати анкету до 18:00 години 12 лютого 2012 р. на розгляд експертної комісії (анкети приймаються виключно в електронному виді):

  •  надіславши її на e-mail: mtc-apelsin@mail.ru (обов’язково вкажіть тему листа - «Анкета на Стажування в ОМС»);
  •  передавши її місцевому координатору Програми, попередньо домовившись з ним про зустріч за телефоном (при собі мати флеш-карту з електронною версією заповненої анкети).

    4.  Пріоритет буде віддано тім претендентам, які щонайшвидше пришлють заповнені анкети для участі у конкурсі, тим самим матимуть змогу раніше почати стажування.
   5.  Дізнатися про дату та місце проведення співбесіди з претендентами (яка буде проходити за розподілом часу на кожного з претендентів в м. Луганськ, місце і час буде повідомлено додатково) - за повідомленням місцевих координаторів (телефоном, e-mail чи особисто).
   6. Про відбір інтернів Програмами стажування та результати співбесіди координатори повідомлять відібраних учасників за телефоном, e-mail чи особисто.    
 
Місцевий координатор
Програми стажування «Студенти для ОМС»
(по Луганській області)
Контактні телефони: (095)2941970 Андрій Соколов (Голова Правління ГО «МТЦ «АПЕЛЬСИН»)
 
Контактний e-mail: mtc-apelsin@mail.ru
 
Профайл: http://vkontakte.ru/trenersokolov

* В даному контексті, термін «стажування», розглядається, як вид практичної діяльності інтернів в обласній, міських і районних радах та державних адміністраціях, протягом певного строку, задля сприяння професійному та особистісному розвитку представників студентських й молодіжних громад, поглибленню спеціалізації безпосередньо на робочому місці, придбанню досвіду роботи або підвищенню кваліфікації за фахом.
* Під «стипендією» мається на увазі певна сума грошей для покривання організаційних витрат інтернів зв’язаних с діяльністю під час проходження стажування.