Міжнародне співробітництво: наш вклад до Європейської інтеграції

    На початку грудня цього року було укладено договір про співпрацю між двома вищими навчальними закладами, що засновані громадськими організаціями та мають однаковий вік — Академієюпраці і соціальних відносин ФПУ та Педагогічним університетом у Варшаві. Це впливовий і визнаний у Європі навчальний заклад, який налічує понад 10 тисяч студентів, має авторитетне ім’я та досвід роботи з Урядом Польщі та іншими державними структурами. Перше знайомство представників польського університету з Академією відбулося у жовтні 2012р. Було визначено сфери спільних інтересів та можливі напрями співробітництва, що стало фундаментом майбутнього договору.

    Договором передбачено обмін студентами та викладачами соціально-орієнтованих спеціальностей — соціологія та соціальна робота. Це новий досвід, нові методики та форми навчання, нові професійні навички, нове бачення співпраці з урядовими та громадськими організаціями.

   Крім того, студенти Академії відтепер матимуть можливість  паралельної підготовки  за двома напрямами з отриманням двох дипломів: українського державного зразка за напрямом підготовки у Академії (скажімо, соціальна робота) та Європейського (наприклад, англійська філологія).

   Науковою співпрацею передбачена не лише участь в окремих заходах — викладачі Академії увійшли до складу редколегії польського наукового журналу «Міжнародні соціально-економічні відносини».