Фінансову роботу Профспілки — на належний рівень.

21 - 22 травня 2013р. р. в Академії відбулось навчання бухгалтерів обласних організацій Профспілки працівників соціальної сфери України.

Семінар відкривали голова Профспілки Тьоткін Володимир Іванович та в.о. ректора Академії Буяшенко Вікторія Василівна. Вікторія Василівна привітала слухачів у стінах Академії, ознайомила з напрямами освіти в Академії, докладно розповіла про плани АПСВ щодо розвитку профспілкової освіти і закликала до зворотнього зв’язку з метою покращення роботи та  вдосконалення організації навчання. Володимир Іванович повідомив про ситуацію у соціальній сфері держави та окреслив напрями дій Профспілки щодо захисту трудових прав і соціально-економічних інтересів працівників галузі.

    Заняття проводила директор аудиторської фірми «Оригінал» Ярошинська Світлана Василівна. Вона висвітлила питання, які необхідно знати кожному бухгалтеру у профспілковій організації. Серед них:

  • Закон України «Про бухгалтерський облік та  складання фінансової звітності в Україні», бухгалтерський облік у профспілкових організаціях;
  • профспілкові організації з огляду чинного законодавства (реєстрація, ліквідація, подання звітності). Відповідальність керівників та головних бухгалтерів за складання звітності;
  • перевірки ревізійних комісій, складання акту ревізій. Оподаткування доходів профспілкових організацій відповідно до Податкового Кодексу України. Виплати, які здійснюють профспілки, та їх оподаткування відповідно до Податкового Кодексу   України. Перевірки контролюючих органів.

     Крім того, керівник департаменту бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ Остапенко Людмила Василівна донесла інформацію «Про дії ФПУ щодо забезпечення справедливості в оподаткуванні та врегулювання проблемних питань в оподаткуванні профспілок та громадян», а заступник завідувача кафедри соціології і соціального управління Академії Філь Ганна Василівна провела заняття з елементами тренінгу на тему «Формування іміджу профспілкового лідера. Вміння переконувати».

      Слухачі мали змогу відвідати театр ім. Лесі Українки і, сповнені позитивними враженнями та озброєні новими знаннями, роз’їхались по домівках.