В Україні зміниться система оцінювання тестів ЗНО

Український центр оцінювання якості освіти з 2015 року змінить принцип оцінювання тестових робіт абітурієнтів при проведенні ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання будуть введені показники "склав" та "не склав". Абітурієнти, які отримають оцінку "тест не склав", не зможуть використовувати результати тестування з відповідного предмета під час конкурсного відбору до вищого навчального закладу у поточному році.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук повідомив, що є необхідність переходу на цивілізовану практику визначення порогу результату абітурієнта, оскілки використання існуючого показника  у 124 бали для різних предметів не має наукового обґрунтування. Відтепер для кожного предмету група кваліфікованих експертів розроблятиме окремий показник (суму тестових балів), яка визначитиме рівень підготовки абітурієнта за принципом "склав" - "не склав" і відокремлюватимиме, таким чином, "малопідготовлених".  

Усі абітурієнти із показником "тест склав" зможуть брати участь в конкурсі для вступу до університету - їхні результати будуть переведені в рейтингову шкалу від 100 до 200 балів, а "поріг" у 124 бали припинить існування.

Важливо, що відтепер вищі навчальні заклади України при зарахуванні абітурієнтів враховуватимуть результати ЗНО, отримані лише у рік вступу.

За матеріалами osvita.ua