З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ призначив двох членів ВРЮ

--------------------------

28 квітня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, до якого від Академії було делеговано трьох учасників - ректора АПСВТ Буяшенко В.В, доцента кафедри адміністративного, фінансового та господарського права Біду К.М. та декана юридичного факультету Мельника О.М.

Після відкритого обговорення та узгодження низки організаційних питань за підсумками таємного голосування з'їзд п призначив двох членів Вищої ради юстиції. Ними стали декан юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Михайлович Бойко (95 голосів) та завідуючий кафедри земельного та аграрного права юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Анатолій Миколайович Мірошниченко (80 голосів). 

Делегати мали обрати шляхом таємного голосування до складу ВРЮ трьох членів, один з яких повинен бути суддею або суддею в відставці і мати не менше 15 років стажу роботи суддею. Однак через те, що жоден з кандидатів по цій категорії не набрав необхідної кількості голосів, має відбутися повторний з'їзд.

Довідка: Відповідно до закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" Вища рада юстиції формується з двадцяти членів, яких призначають Верховна Рада України, Президент України, з'їзд суддів України, з'їзд адвокатів України, з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, а також всеукраїнська конференція працівників прокуратури.