Всесвітній день дій за гідну працю

Студенти Академії взяли участь в акції, присвяченій Всесвітньому дню дій за гідну працю.

7 жовтня профспілковий рух відзначив Всесвітній день дій за гідну працю. Встановлений у 2008 році за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок (МКП),  День дій за гідну працю дає можливість профспілкам масово підтримати загальну програму Міжнародної організації праці (МОП) «Гідна праця для всіх», ухваленої в 1999 році.

Програма складається з чотирьох елементів: зайнятість, права, захист та діалог і ґрунтується на переконанні, що всі чотири елементи потрібні для створення якнайкращих умов для соціального розвитку.

Відповідно до визначення МОП "Гідна праця" – це продуктивна праця чоловіків та жінок в умовах свободи, рівності, безпеки та поваги до людської гідності. Вона забезпечує справедливий заробіток, безпеку на робочому місці та соціальний захист працівників та членів їхніх сімей, сприяє професійному зростанню працюючих та їх соціальній інтеграції, дає людям свободу висловлювати свої погляди, об’єднуватися для того, аби впливати на рішення, що стосуються їхнього життя, гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх і кожного.