Представники ФПУ і її членських організацій навчались проведенню колективних дій

7–8 листопада 2016 року на базі Центру розвитку профспілкової освіти Академії проходив навчальний семінар з питань організації та порядку проведення солідарних (колективних) дій профспілок для спеціалістів, відповідальних за їх проведення.


 

Захід відбувався в рамках виконання постанови Ради ФПУ «Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав і інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги»

Відкривав навчання заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, який доповів про солідарні дії профспілок, їхню актуальність у захисті прав спілчан на сучасному етапі.

 

 

Протягом двох днів слухачі розглядали питання технології підготовки і проведення колективних дій, інформаційної кампанії підготовки та супроводження акцій, підготовки та проведення флеш-мобів, психології масової поведінки при проведенні протестних акцій, правових основ, захисту і безпеки при проведенні акцій тощо.

Навчання проводилось кращими фахівцями у формі тренінгів. Серед викладачів – проректор з наукової роботи Академії Тетяна Семигіна, яка провела тренінг «Практика підготовки та проведення флеш-мобів. Залучення творчих колективів для створення емоційного піднесення протестуючих».

 

 

У процесі навчання слухачами були сформульовані вимоги до Верховної Ради України, Уряду, роботодавців щодо адекватного зростання заробітної плати, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, посилення соціального захисту пенсіонерів та вразливих категорій населення.