В Академії стартувала навчальна програма для фахівців державних установ та громадських організацій

22-24 травня 2017 року в Академії праці, соціальних відносин і туризму відбулися заняття першого модулю курсів підвищення кваліфікації за програмою «Надання соціальних і медичних послуг підліткам та молоді з числа груп ризику з урахуванням ґендерного підходу», розробленою викладачами кафедри соціальної роботи та практичної психології АПСВТ на замовлення МБФ «Альянс громадського здоров’я». 


Навчання проводилося в рамках проекту Альянсу громадського здоров’я «Розбудова потенціалу з метою реалізації якісних гендерно-чутливих інтервенцій зі Зменшення Шкоди в Україні», що впроваджується спільно з Міністерством соціальної політики й Міністерством молоді і спорту за фінансування Французької  міжнародної експертизи Ініціатива 5% (Expertise France 5% Initiative).

До навчання були запрошені фахівці державних установ та громадських організацій, які беруть участь у наданні соціальних і медичних послуг дітям і молоді в сфері профілактики соціально-небезпечних захворювань (туберкульозу,  ВІЛ-інфекції, ІПСШ, залежності від ПАР та вірусних гепатитів В і С). Розглядалися сучасний стан епідемії соціально-небезпечних захворювань в Україні і світі; характеристики підлітків і молоді з груп ризику, що спричиняють їхню вразливість до таких захворювань; інноваційні підходи, форми і методи проведення профілактичної роботи з молодими людьми груп ризику. Викладачами цього модулю були, зокрема, професор кафедри соціальної роботи та практичної психології АПСВТ, доктор медичних наук С.В. Дворяк і доцент, кандидат педагогічних наук В.П. Лютий.

Другий модуль навчання за програмою відбудеться у червні цього року. По його закінченні учасники отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Більше фото: