Почав роботу 4-й Всесвітній конгрес Міжнародної конфедерації профспілок у Копенгагені

З 2 по 7 грудня у Копенгагені, Данія, проходить 4-ий Міжнародний конгрес Міжнародної конфедерації профспілок, який проводиться кожні чотири роки. Захід зібрав більше 1200 профспілкових активістів з понад 130 країн. Тема Конгресу 2018 - «Посилення впливу трудящих: поміняти правила».

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) є найбільшою демократичною організацією у світі, що представляє 207 мільйонів працівників і 331 національний профспілковий центр із 163 країн.

У роботі Конгресу-2018 бере участь ректор Академії праці, соціальних відносин і туризму Вікторія Буяшенко у складі делегації Федерації профспілок України. Українську делегацію очолює Голова ФПУ Григорій Осовий. Планується низка виступів членів делегації як на пленарних засіданнях, так і під час панельних дискусій.

Під час церемонії відкриття 2 грудня до учасників звернулися прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен, лорд-мер Копенгагена Френк Єнсен, Генеральний директор Міжнародної організації праці Гай Райдер, президент датського профцентра LO Лізетт Рісгаард та президент МКП Жоао Антоніо Феліче.

У рамках заходу, який триватиме до кінця тижня, відбудуться чотири загальних дискусії щодо формування майбутньої політики МКП відповідно до тем: «Мир, демократія і права»; «Регулювання економічного впливу»; «Глобальні зміни - справедливий перехід» і «Рівність».