АПСВТ та УГСП: обмін досвідом та перспективи співпраці

Сьогодні до Академії завітало керівництво Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Під час зустрічі було обговорено спільні можливості щодо сприяння розвитку обох вишів та підписано договір про співпрацю.

19 січня 2022 року Академію відвідали ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі (УГСП), доктор історичних наук, професор Віталій Коцур та проректор з міжнародних зв’язків та проєктної діяльності, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Ковтун. Від імені Академії праці, соціальних відносин і туризму (АПСВТ) колег зустрічали в.о. ректора, доктор історичних наук, доцент Ганна Добровольська та представники юридичного факультету.

Учасники зустрічі обговорили різні аспекти освітньої, наукової, організаційної та міжнародної діяльності вишів. Спілкування вийшло корисним та цікавим для обох сторін, адже обидва навчальні заклади йдуть шляхом інновацій і відкриті для комунікації та співпраці.

Гості з Переяслава розповіли про успішні практики реформування свого закладу, його структури, менеджменту освіти та рейтингування науково-педагогічних працівників. Зважаючи на те, що Академія наразі також знаходиться у процесі реформування, досвід колег дозволить оминути певних помилок та перейняти ефективні стратегії  змін.

Декан юридичного факультету Академії, доктор юридичних наук, доцент Ярослав Журавель та колишній завідувач кафедри кримінального права, процесу та криміналістики, доктор юридичних наук, доцент Олексій Ховпун відповіли на запитання колег щодо особливостей організації навчання за спеціальністю «Право». Нині ця спеціальність тільки-но започатковується на факультеті гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій УГСП.

Під час зустрічі було підписано договір про співпрацю АПСВТ та УГСП у сфері освіти та науки, який сприятиме ефективному використанню спільних можливостей задля подальшого розвитку наукового та інноваційного потенціалу навчальних закладів.