Склад кафедри

  Кашина Ганна Сергіївна – завідувач кафедри, доктор педагогічних наук

У 2012 році захистила кандидатську дисертацію у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманов за спеціальністю 13.00.02 теорія і методика навчання (технічні дисципліни) на тему «Реалізація наступності навчання фізики, електротехніки та електроніки студентів транспортних коледжів».

У 2020 році захистила докторську дисертацію у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманов за спеціальністю 13.00.04 теорія і методика професійної освіти на тему «Теоретико-методичні засади інформаційно-технологічного забезпечення природничо-гуманітарної підготовки педагогів у системі післядипломної освіти».

Наукові інтереси пов‘язані із теорією та практикою впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освіту.

Автор понад 150 наукових публікацій, у тому числі, у наукових фахових виданнях України, у зарубіжних виданнях, з них, що індексуються  міжнародними наукометричними базами даних (Scopus, WOS, та ін.), серед них 7 монографій (найбільш значущі: «Формування професійної компетентності майбутніх фахівців автомобільного транспорту в процесі навчання електротехніки та електроніки», «Теоретико-методичні основи науково-природничого підготовки вчителів технологій в системі післядипломної освіти засобами інформаційно-технологічного забезпечення »,« The system of mixed learning in teachers in the system of postgraduate education »і ін.), 7 навчальних посібників, серед яких 1 мають гриф Міністерства освіти і науки України  та інші. У наукових працях Г. Кашина актуалізуються сучасні напрямки теорії та методології в області, як педагогіки, так і організації та управління інформаційно-технологічним забезпеченням освітнього процесу.

Керує науковим пошуком аспірантів, PhD студентів, магістрів та бакалаврів.

Експерт у предметній комісії Міністерства освіти і науки України з рецензування електронних підручників та платформ.

Проектна історія участі виконавцем в дослідженнях: міжнародний проект за програмою Європейського Союзу Tempus IV «Освітні вимірювання в інформаційному суспільстві, адаптовані до стандартів ЄС» (№ 1450209 - TEMPUS випуску 2008 - SE - JPCR); Всеукраїнського експерименту «Електронний підручник для загальної середньої освіти (E-book for secondary education (EBSE)) (наказ Міністерства освіти і науки України від 31.08.2018 № 958); державних проектів на замовлення МОН України «Теоретичні та методичні основи формування системи післядипломної освіти на засадах сталого розвитку» за замовленням міністерств освіти України (2017-2019 рр.), «Хмари орієнтовані системи навчання майбутніх вчителів» на замовлення Міністерства освіти України (2017- 2018), «Модернізація системи підвищення кваліфікації вчителів на основі концепції нової української школи» на замовлення Міністерства освіти України (2019-2021 рр.). 

e-mail: spec_tur-chair@socosvita.kiev.ua

 

 Ганоцька Світлана Олександрівна  - кандидат наук з державного управління.

Девіз: Живи і дій сьогодні.

У 1998 році закінчила Київське вище професійне училище Київського державного торговельно-економічного університету (диплом з відзнакою).

У 2003 році отримала повну вищу освіту на факультеті ресторанного господарства та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Харчові технології» та здобула кваліфікацію магістра (диплом з відзнакою).

Ключові досягнення: без відриву від навчання робота в закладах ресторанного господарства на посадах кухаря, в.о. завідувача виробництвом закладу, консультант бізнес-проекту з використанням засобів дизайну та проектування будівель.  Почесні грамоти КНТЕУ 1998-2003, номінація «Кращій кухар» (грамота, премія), переможець 1 етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології», 2 місце з Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології» (м. Харків, 2003), відзнака Всеукраїнського конкурсу науково-дослідних робіт серед студентів профільних закладів освіти – 2 місце (2003). Отримала свідоцтво КНТЕУ шеф-кухар (V розряд). В процесі підготовки магістерського дипломного проекту напрацьовувала технологію приготування бісквітних напівфабрикатів на основі фруктози із застосуванням прикладних досліджень хіміко-технологічних властивостей напівфабрикату. Кінцевим результатом стало отримання керівником проекту патенту на виготовлення бісквітних напівфабрикатів на основі фруктози (2006).

З 2003 – 2019 працювала в сфері державних майнових відносин на посадах державної служби (5 категорія, 9 ранг) - Фонд державного майна України, регіональне відділення ФДМУ по Харківській області (Грамота ФДМУ, Знак пошани ФДМУ), Міністерство культури України.

Без відриву від виробництва: 2004-2006, Харківський національний економічний університет - кваліфікація магістр державної служби (диплом з відзнакою); 2006-2010, повний курс аспірантури Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кафедра публічного адміністрування та кадрової політики.

Викладацька діяльність: асистент кафедри організації виробництва бізнесу та менеджменту Навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (2010-2012), старший викладач кафедри суспільних наук Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського (2018-2019), доцент кафедри спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму ФПУ (з 2019 і по цей час).

Залучалась до проведення семінарів для працівників служб зайнятості, державних службовців та осіб місцевого самоврядування - Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» (2014), Інститут підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України (2014-2015), Центр підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів державної служби зайнятості  Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України (2014).

Підвищення кваліфікації: стипендіат Міжнародної навчально–тренувальної програми для молодих управлінців українського Уряду (InWEnt) (Німеччина-Україна) (сертифікат) (2008-2009). Віденський інститут міжнародних економічних досліджень, (Австрія, м. Відень) (сертифікат) (2007, 2008).

Автор 24 публікацій у збірниках тез доповідей та науково-практичних конференціях, 10 статей у провідних фахових наукових виданнях.

Член Громадської організації «Асоціація професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-ексурсійної сфери України».  

Дисципліни, що викладає: Менеджмент готелів і ресторанів, Будинки і обладнання готелів і ресторанів, Дизайн готелів і ресторанів, Товарознавство харчових продуктів, Національні кухні, Барна справа, Організація ресторанного господарства.

 e-mail: spec_tur-chair@socosvita.kiev.ua

 

 

 Сокол Татьяна Георгиевна,

кандидат педагогічних наук, доцент, Почесний професор Академії праці, соціальних відносин і туризму

Девіз: Хто володіє інформацією – володіє світом

Очолювала кафедру з 1994 до 2020 року. Член Вченої ради Академії праці, соціальних відносин і туризму. Почесний працівник туризму, тричі нагороджена Почесними знаками і годинниками від столичної адміністрації і мера Києва за досягнення в галузі туристичної освіти, також нагороджена Почесним знаком Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності «За розбудову освіти». За фахом – філолог, викладач російської мови та літератури, фахівець болгарської мови та літератури. В туризмі з 1969 року як позаштатний гід-перекладач, з 1972 року – штатний старший гід-перекладач БММТ «Супутник». Позаштатно працювала в системі «Інтуристу» та «Інтурбюро», у малому туристичному підприємстві «Атлас-Рейн», ТП «Укрграндтур» та ТФ «САМ» як туристичний гід, менеджер по туризму, член методради. В 1976 році закінчила вищі постійно діючі курси Головінтуристу СРСР за фахом «гід-перекладач», в 1993 році – пройшла курс навчання з проблем сучасного менеджменту і отримала Свідоцтво Навчального центру Спілки підприємців Землі Райланд-Пфальц (м. Майн, Німеччина). Стажувалась в Болгарії, Словаччині, Угорщині, Німеччині, Австрії, Франції, Чехії, Фінляндії, на Мальті. З 1980 року – викладач Київського техникуму готельного господарства, голова циклової комісії спеціальних дисциплін готельного господарства. У 1993 році призначена головним спеціалістом Державного комітету України з туризму. Викладала туристичні дисципліни в Інституті туризму ФПУ, як сумісник – в КНУ імені Т.Г.Шевченка, КНТЕУ, КНУКИМ, НУХТ, УЕП «КРОК». Автор більше 100 наукових робіт, в тому числі – 8 посібників і підручників з туризму і готельного господарства, 2 з яких – з грифом МОН України. У складі робочої групи була розробником державних стандартів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» освітніх рівнів Бакалавр і Магістр, редактором Стратегії розвитку туризму та курортів на період до 2026 року. Віце-президент Асоціації професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-екскурсійної сфери України. Не полишаючи роботи в ЗВО співпрацює з туристичними організаціями – виконує обовязки екскурсовода, гіда-перекладача, представника турфірми за кордоном. Володіє болгарською, польською, сербською, англійською та французькою мовами.

Дисципліни, що викладає: Організація туристичної діяльності, Туроперейтинг, Організація готельного господарства, Ексекурсознавство, Організація екскурсійної діяльності, Стандартизація та сертифікація туристичних послуг, Гігієна і санітарія в закладах готельного господарства.

e-mail: tgsspectour@gmail.com

 

 Міхо Олена Іванівна, старший викладач, завідуюча Лабораторії туризму

Девіз: Якщо хочеш бути серйозним – грай

Розробниця більш ніж 20 авторських програм спеціальних туристичних дисциплін, співавтор у колективній монографії «Туризмологія: концептуальні засади теорії туризму» (2013) та автор словника-довідника «Анімація в рекреації та туризмі» (2019), виконавець трьох науково-технічних тем з питань розвитку туризму в м. Києві. Науковий доробок доповнюють 28 статей і тез (в т.ч. у фахових та іноземних виданнях), участь у 25 наукових заходах різного рівня. Авторка пропозицій до проекту Рекомендацій Парламентських слухань на тему: «Розвиток туристичної індустрії як інструмент економічного розвитку та інвестиційної привабливості України» (6 квітня 2016 року), організованих Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Член Вченої ради Академії праці, соціальних відносин і туризму та Асоціації професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-екскурсійної сфери України.

Дисципліни, що викладає: Анімація в туризмі, Рекреалогія та курортологія, Спеціалізований туризм, Музеєзнавство, Організація виставково-ярмаркової діяльності в туризмі

e-mail: alyonamikho@gmail.com

 

 Рудєв Ігор Миколайович, старший викладач

Девіз: Дорогу здолає той, хто йде

Президент Київської міської Федерації спортивного туризму, керівник Туристичного клубу «Время не ждет» (КВНЖ). Організатор пішохідних та водних походів Україною та за її межами; спортивних змагань; курсів підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спортивного туризму. Почесний працівник туризму України. Нагороджений Нагрудним знаком «Відмінник столичної освіти» за вагомий особистий вклад у розвиток столичної освіти, досягнення значних успіхів у професійній діяльності. Автор навчального посібника «Діяльність туристської самодіяльної організації» (Київ, 2006), наукових статей та тез конференцій.

Дисципліни, що викладає: Початкова туристична підготовка, Організація активного туризму.

e-mail: rudevigor2017@gmail.com