Оголошено конкурси програми «Еразмус+» на 2023 рік

Оголошено конкурси програми «Еразмус+» на 2023 рік

 

Заклади освіти та інші організації, які працюють у сфері освіти, молоді та спорту, запрошують узяти участь у конкурсах проєктів програми ЄС «Еразмус+» 2023 року.

Відповідне оголошення про конкурси програми опубліковано на сайті Європейської комісії.

Зокрема, Україна як партнер програми має доступ до понад 30 конкурсів.

«Це програми міжнародної академічної мобільності та розвитку потенціалу у сферах вищої та професійно-технічної освіти, навчальної мобільності молоді, віртуальних обмінів, проєктів співпраці у сферах шкільної, професійно-технічної, вищої та освіти дорослих, молоді та спорту, центрів професійної майстерності, альянсів для інновацій у сферах вищої та професійно-технічної освіти, європейських альянсів університетів, європейських студій Жан Моне тощо», – поінформували в Міністерстві освіти і науки.

Серед цих програм у 9 конкурсах заклади вищої освіти можуть бути заявниками, в інших – партнерами.

Як відомо, Європейський Союз збільшив фінансування та підтримку України, тому пріоритет матимуть проєкти з міжнародної академічної мобільності та мобільності молоді, а також окремий конкурс у напрямі «Розвиток потенціалу вищої освіти», що відкритий спеціально для України.

Цей конкурс спрямований на розбудову цифрової екосистеми мережі закладів вищої освіти України у співпраці з університетами держав-членів ЄС та інших міжнародних партнерів.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ПРОГРАМИ