Інформаційна бесіда "Субкультура ПВК "Редан" в Україні"

Поліція стурбована появою нової субкультури ПВК "Редан" серед молоді.

Пололіція, освітяни і особливо батьки підлітків, турбуються через появу в Україні нової молодіжної субкультури ПВК "Редан". Представники цієї субкультури збираються в групи з десятків людей і влаштовують масові бійки. Зібрання агресивної молоді вже помітили у Харкові, Києві, Львові та інших обласних центрах. Поліцейські вважають, що субкультура прийшла до нас з росії.

ПВК "Редан" - це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. Рух зародився в Росії, де підлітки влаштовували заворушення в торгових центрах.

Старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Голосіївського управління поліції ГУНП у м. Києві,  лейтенант поліції Саранчук Ганна Миколаївна показала, як у телеграмі поширювалися повідомлення із закликом брати участь у "сходках" ПВК "Редан" у Києві. Поліція підозрює, що повідомлення могли розсилатися з росії, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Субкультура швидше за все натхненна популярним японським підлітковим Аніме Hunter x Hunter, де було бандитське угруповання "Редан".

Члени угруповання носять чорний одяг із зображенням павуків і використовують специфічний сленг. Вони називають себе "павучками" і виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і темношкірих. Члени ПВК "Редан" збираються у великі групи і влаштовують масові бійки з національними меншинами або представниками інших субкультур.