Круглий стіл «Захист прав батьків з дітьми»

5 квітня 2019 року Юридична клініка АПСВТ разом з Благодійним Фондом "Посланець Миру", реабілітаційними центрами та центрами соціального захисту провели в соціальному центрі для жінок Круглий стіл, присвячений актуальним питанням прав дітей з інвалідністю та домашнього насильства у сім'ї.

Круглий стіл «Захист прав батьків з дітьми» відбувався за підтримки декана юридичного факультету Ярослава Журавля. В обговоренні взяли активну участь викладачі та студенти факультету.

Завідувач кафедри цивільного та трудового права АПСВТ Олена Кравченко виступила з доповіддю «Судовий захист жінок, які постраждали від домашнього насильства».

«На сьогодні в Україні бракує кризових центрів для жертв насильства, зокрема - у Донецькій та Луганських областях, які опинилися під окупацією. – підкреслила Олена Кравченко. - Є певні області, де взагалі не існувало подібних кризових центрів. У такій ситуації ті, хто працюють над запобіганням насильству чи над допомогою жертвам насильства, не здатні забезпечити першу потребу жертви – безпеку. Тобто жінці, тим паче якщо вона з дитиною, особливо коли ця дитина - з інвалідністю, просто нікуди йти, навіть якщо вона наважується покинути кривдника. Як би вона не хотіла розірвати це коло, зробити щось, щоб кривдника було покарано, – їй просто нікуди йти.»

Старший викладач кафедри цивільного та трудового права Ігор Римаренко представив Юридичну клініку АПСВТ. На заході також виступили студенти Академії Олександр Гора та Світлана Карпенко з доповідями про захист прав жінок.

На зустрічі були присутні представники правоохоронних громадських організацій: зокрема, Віталій Лещенко надав статистичні дані випадків звернення жінок до правоохоронних органів.