Осінь 2016: феєрверк подій від кафедри туристичних дисциплін

Кафедра спеціальних туристичних дисциплін АПСВТ розпочала новий 2016-2017 навчальний рік феєрверком подій захоплюючого світу сфери туризму.


ЕКСКУРСІЯ В ЗООПАРК «12 МІСЯЦІВ» 

Черговий туристичний сезон відкрила екскурсія в зоопарк «12 місяців».

Студенти змогли не тільки поспостерігати за екзотичними і рідкісними тваринами, зібраними з усіх куточків земної кулі, а й «доторкнутися» навіть до самих грізних її представників.

 

Деякі представники фауни, як наприклад, шановний «Микола Степанович» - за сумісництвом жираф, так перейнялися довірою до наших студентів, що з задоволенням і без страху наминали запропонований корм. Та й студенти були не в меншому захваті від цієї приємної і корисної процедури.

Вся екскурсія проходила під умілим керівництвом і супроводом юного гіда, студентки 3-го курсу відділення «Туристичне обслуговування» Коледжу культури та мистецтв Прищепи Ольги в рамках тісної співпраці між навчальними закладами. Казковий світ зоопарку «12 місяців» запам’ятається учасникам програми надовго.


ПОХІД НА БАЙДАРКАХ

Скориставшись оксамитовим літом, дарованим природою у вересні, студенти 1-го курсу під керівництвом досвідчених «мореплавців» в особі викладачів кафедри спецтурдисціплін, успішно освоїли основи організації байдарочного походу і самі стали його учасниками.

Незважаючи на невеликий туристичний досвід, молодь з почуттям і толком включилася в процес підготовки походу: від морального настрою за принципом «наскільки вистачить духу», самостійного складання та спуску човнів на воду до успішного запливу. Нагородою нашим «водникам» став обід на природі, організований викладачами-«капітанами», задоволеними успіхами своїх підопічних.


СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ТУРИЗМУ

Завершило вересневий вихор туристичних заходів традиційне святкування професійного свята Дня туризму, яке в цьому році відбулося в погожий день жовтня і було відзначено всіма студентами, які навчаються за напрямом «Туризм», а також викладачами кафедри спецтурдисціплін програмою «Туристичні станції».

Як годиться, спочатку всі учасники програми вислухали урочисте напутне слово декана факультету економіки, соціальних технологій та туризму Шолудченко Сергія Васильовича та побажання дотримання техніки безпеки на маршрутах.

Відразу після старту студенти швидко включилися в програму і гідно подолали всі туристичні станції, а саме: «Краєзнавчу», під керівництвом досвідченого екскурсовода, зав. кафедрою спецтурдисціплін Сокіл Т.Г., «Спортивне орієнтування», яку організував і провів «картографічних справ майстер» доцент кафедри спецтурдисціплін Донцов О.О., «Безпека» і «Туристична стоянка», проведені досвідченими практиками-«походниками» - гостями, запрошеними організаторами свята.

 

Студентки 3-го курсу Солдатова Юлія і Синиця Ілона творчо підійшли до виконання спеціального завдання керівника станції «Смачна», доцента кафедри спецтурдисціплін Мартинової Н.С. і підготували авторську страву для пікніка - солодкі фруктові бутерброди, які студентська братія оцінила гідно. Завершилося осіннє свято вшануванням переможців (ними стали студенти-першокурсники) і спільним похідним обідом, приготованим на багатті. Веселий і «смачний» фінал туристичного свята із задоволенням підтримало і керівництво Академії.

Наприкінці свята домовилися надовго не прощатися і як справжні туристи зайнялися новими ідеями і планами на майбутній робочий рік.