Співпраця вишів в рамках проектів Жана Моне програми Еразмус+

12 грудня 2017 року на юридичному факультеті НУБіП України в рамках проекту Жана Моне програми Еразмус+ «Екологічна політика і право ЄС», що виконується на кафедрі міжнародного права та порівняльного правознавства, відбувся круглий стіл на тему «Забезпечення збереження водних ресурсів в контексті сталого розвитку».

Важливою складовою всіх проектів за підтримки грантової програми ЄС «Еразмус+» є співпраця та налагодження довготривалих наукових зав’язків між   науковими колективами, фахівцями різних вузів та країн. Саме тому команда  проекту «Екологічна політика і право ЄС» (НУБіП України) запросила команду проекту «Фінансовий сектор ЄС…» (АПСВТ) виступити з доповіддю на цьому заході. Академію представляла Людмила Гуляєва з доповіддю на тему "Зелені ініціативи банків у забезпеченні сталого розвитку" .

Захід зібрав у стінах юридичного факультету науковців та практиків з різних регіонів України та закордонних гостей. Зазначимо, що круглий стіл  вирізняли тепла атмосфера відкритої дискусії, комплексний міждисциплінарний підхід до обговорення проблем збереження водних ресурсів.

Пітримуємо позицію керівника проекту «Екологічна політика і право ЄС», завідувача кафедри міжнародного правата порівняльного правознавства Ладиченка Віктора Валерійовича, що проведення круглого столу з проблем сталого водокористування є дуже важливим з точки зору привернення уваги громадськості і всього суспільства до проблеми збереження водних ресурсів зазначив,

На круглому столі були представлені надзвичайно актуальні та змістовні  виступи щодо інформаційно-правового забезпечення якості й безпеки питної води в Україні та ЄС, можливостей застосування пробіотичної питної води, піднімалися різні аспекти проблеми забезпечення безпеки води та харчових продуктів, перспектив розвитку в Україні родових поселень, функціонування ринку землі та багато інших питань, що прямо або опосередковано торкалися різних аспектів забезпечення водними ресурсами.

Дякуємо колегам за можливість виступити й поділитися власними науковими доробками у сфері сталого розвитку.