ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

15-17 травня 2018 року на базі Національного університету харчових технологій відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Вдруге університет приймав гостей з усіх куточків України.  Цього разу заявки на участь подали 89 бакалаврів і 16 магістрів із 47 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери.

До складу журі олімпіади увійшли 25 осіб, серед яких були кандидати наук, професори і декани факультетів, керівники  туристичних підприємств. Активну участь у роботі журі взяла завідувач кафедри спеціальних туристичних дисциплін Академій праці соціальних відносин і туризму Сокол Тетяна Георгіївна, яка також увійшла до складу організаційного комітету Олімпіади.

Учасники олімпіади виконували два типи конкурсних завдань: у першому турі вирішували тести, які містили 50 питань на туристичну, географічну та економічну тематику, що спирались на програми базових дисциплін. У другому турі учасникам потрібно було запропонувати туристичний продукт для міжнародних туристів: сформувати маршрут і програму туру, забронювати раунд-тріп авіапереліт і проживання у готелі за допомогою сервісів Google та спеціальних програмних продуктів, розрахувати економічну ефективність запропонованого туру.

У вільний час у супроводі студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу учасники олімпіади мали змогу познайомитися з визначними місцями столиці, побачити старовинні пам’ятки архітектури та відчути неповторну атмосферу травневого Києва, а члени журі познайомились із оригінальними аюрведичними стравами, які презентували на майстер-класі викладачі і студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції.