Водний похід на катамаранах по річці Тетерів

У цьому році навчальна практика з активного туризму студентів І – ІІ курсів спеціальності «Туризм» проходила 26 червня – 2 липня в Житомирській області Коростишівському районі на базі туристичного табору біля озера та у водному поході по річці Тетерів.

Програма практики була насиченою і включала навчання, інструктажі, змагання з трьох видів спортивного туризму (пішохідного, гірського та водного). Кожне заняття закінчувалось індивідуальними або груповими змаганнями.

Під час практики було проведено: майстер-клас з в’язання вузлів та індивідуальні міні-змагання; змагання «слалом» на катамаранах (водний туризм); інструктаж по роботі з топографічними картами та спортивне орієнтування на дистанцію 2,4 км; індивідуальні змагання по проходженню дистанції у мотузковому парку; майстер-клас по розкладанню палаток різних видів; інструктаж по індивідуальним системам страхування та швидкісний спуск по мотузці крутими схилами кар’єру над озером способом «дюльфер» (гірський туризм); індивідуальні змагання по проходженню смуги перешкод у велотуризмі; 2-денний водний похід на катамаранах з проходженням порогів річкою Тетерів (загальна відстань 28 км).

Побут та харчування студенти організовували самостійно завдяки попередньому розподілу посад в тургрупі та організації чергування. Кожен зі студентів знайшов для себе той вид спортивного туризму, який підходить саме для нього і в якому він хоче далі розвиватися. Склад групи: заступниця керівника – Савчук Вікторія; зав. по господарству – Королькова Вікторія та Хайнас Лілія; штурман – Глинських Олександра; краєзнавець – Корнійчук Ангеліна; санінструктор – Чикишева Олена; фізорг – Варламов Павло; зав. по спорядженню – Кушнір Олексій та Мітулинська Марія; фотограф - Подоляка Олександр; синоптик – Гелашвілі Михайло.

Керівник практики від Академії Олена Іванівна Міхо, керівник від бази практики Ігор Миколайович Рудєв та інструктор спортивного туризму Юлія Олегівна приймали захист прямо у поході на березі р. Тетерів, кожен звітував про виконання обов’язків по своїй посаді.

Вдячні нашим партнерам – Київській міській Федерації спортивного туризму та Туристичному клубу «Время не ждет» (керівник – Рудєв І.М.) за допомогу в організації практики та популяризації активного туризму серед студентів.

Міхо О.І., зав. лабораторії туризму

Фото: О.І. Міхо