21 листопада 2022 року відбулася ІІ Науково-практична конференція «Спадщина ЮНЕСКО та туризм»

Об’єднання українських студентів та молоді у межах конференції, присвяченої проблемам збереження спадщини ЮНЕСКО та розвитку туризму

 21 листопада 2022 року відбулася

ІІ Науково-практична конференція
«Спадщина ЮНЕСКО та туризм»,

співорганізатором якої виступила кафедра спеціальних туристичних дисциплін Академії праці, соціальних відносин і туризму.

 Символічним є те, що ця конференція проводиться в часи військової загрози, і те, що вона для студентів та молодих науковців, оскільки тільки молоде підростаюче покоління може під керівництвом досвідчених науковців та практиків забезпечити збереження одного із найважливіших ресурсів людства, який є на сьогодні на планеті, – спадщини ЮНЕСКО, та її пропаганди засобами туристичної галузі – зазначила Людмила Федорівна Мелько, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри туризму  ВНЗ «Університет економіки та права «КРОК».

Усі науковці України прекрасно розуміють, що важлива стратегічна взаємодія між науковцями, освітянами та практиками туристичної галузі в питаннях збереження та примноження спадщини ЮНЕСКО на території України. Тому дуже важливою є координація спільних дій у науковій, туристській сферах у питаннях захисту спадщини ЮНЕСКО, – наголосили у вітальному слові представники Академії праці, соціальних відносин і туризму.

В конференції взяли участь: Національний заповідник «Києво-Печерська лавра», ПВНЗ «Київський університет культури», Туроператори «Сакумс» та «Каліпсо Україна», шкільна молодь.

Під керівництвом Сокол Тетяни Георгіївни, к.пед.н., доцент, доцент кафедри спеціальних туристичних дисциплін, керівника наукового гуртка «Туризм» підготовлено доповіді cтудентів 2 курсу спеціальності «Туризм»:

-         Дашкевич Дарина Сергіївна «Ресурсний потенціал івано-франківського регіону для розвитку туризму як потенційного об’єкту спадщини  ЮНЕСКО»;

-         Мисюкевич Анастасія Леонідівна «Туристичні ресурси Рівненщини як основа розробки  пропозицій до включення у світовий спадок ЮНЕСКО»;

 

Під керівництвом Міхо Олени Іванівни, ст. викладача кафедри спеціальних туристичних дисциплін підготовлено виступи cтуденти 2 курсу спеціальності «Туризм»:

-         Місюра Сергій Олексійович «Світова спадщина ЮНЕСКО в Італії очима організатора  авторських турів»;

-         Дашкевич Дарина Сергіївна «Об'єкти світової спадщини ЮНЕСКО у контексті  розвитку туризму в Португалії».

В резолюції учасники конференції зазначали, що окреслені питання не можуть розглядатись локально, і тільки об’єднання навколо спільної ідеї та співпраця насамперед у науковій сфері забезпечать справді відчутні результати у питаннях збереження спадщини ЮНЕСКО та розвитку туризму.