Подорожуємо місцями практики для студентів туристичних спеціальностей

Однією з функцій Лабораторії туризму «Академія подорожей» є забезпечення практичної підготовки на базі вітчизняних підприємств сфери гостинності та за основними напрямами масового туризму за кордоном. Наразі студенти Академії мають можливість проходити практику-стажування у Туреччині (Anex Tour), Греції («Музенідіс Тревел») та Тунісі («Оазис Тревел»). З метою ознайомлення із готельною базою Болгарії 14–20 травня 2018 року завідуюча лабораторією Олена Міхо взяла участь в інформаційному турі, організованому болгарським туроператором «Tural».

Учасниками інформаційного туру були представники більш ніж 20 навчальних закладів з різних міст України, що здійснюють підготовку фахівців для сфери гостинності.

Під час подорожі було оглянуто найкращі готельні мережі Чорноморського узбережжя Болгарії: DUNI ROYAL RESORT, MPM HOTELS, SOL HOTELS, HVD HOTELS, VICTORIA GROUP, GRIFID HOTELS, апарт-комплекс ESTEBAN & POSEYDON та інші. Програма туру відрізнялась від звичайного рекламного, адже для забезпечення практики – стажування більш актуальним залишається огляд місць роботи та розміщення студентів. Студентам пропонується офіційне працевлаштування на період 80 – 85 днів, транспортування, розміщення, харчування, страхування (болгарська страхова компанія) за рахунок роботодавця. Умови розміщення залежать від можливостей готелю, але в переважній більшості студенти розміщуються на території готелю (гуртожитки/номери) або в безпосередній близькості від місця роботи в квартирах або готелях. Організаційні питання вирішує регіональний представник туроператора – куратор, до якого можна звертатись з будь-яких питань.

Для налагодження міжнародної співпраці з навчальними закладами Болгарії, що готують фахівців для сфери гостинності, було проведено зустрічі з викладачами та керівництвом Варненського вільного університету Чорноризця Храбра та міжнародним відділом Варненського економічного університету.

До цією зустрічі викладачі найбільшого приватного університету Болгарії Варненського вільного університету підготували програму короткострокового навчання «Digital Marketing in Tourism» (тривалість – 1 тиждень, додатково оплачується), після завершення якої студент отримує сертифікат за програмою Erasmus + та мінімум 2 ECTS кредити. Формат програми (змішане навчання) зручний для проходження студентами, які будуть працювати в готельних комплексах.

Більш детально з пропозицією практики-стажування можна ознайомитись в Лабораторії туризму або написати повідомлення через сторінку «Академія подорожей» на Facebook (https://www.facebook.com/academyoftrips).

Більше фото: