Як бізнесу знайти фінансування: Академія разом з потужними партнерами провела Перший міжнародний ярмарок грантів для бізнесу

6 листопада 2018 року вперше в Україні понад 300 підприємців і власників бізнесу, представники 15 міжнародних та українських донорів, що надають гранти або мають пільгові програми фінансування для підприємницьких структур, зібралися разом на Першому міжнародному ярмарку грантів для бізнесу обговорити можливості залучення фінансових ресурсів в український бізнес.

Захід проводився в рамках  проекту  Модуль Жана  Моне «Фінансовий сектор ЄС як рушій сталого розвитку: європейська інтеграція, реформи, перспективи мережевої економіки» (програма Європейського Союзу «ЕРАЗМУС+»), що вже третій рік впроваджується в Академії праці, соціальних відносин і туризму.

Учасники Ярмарку не лише змогли знайти партнерів для спільних проектів, ознайомитися з успішними кейсами залучення грантів від українських компаній, але й наживо поспілкувалися з офіційними представниками більшості донорів, що працюють з підприємствами в Україні. У програмі Ярмарку учасники почули такі виступи:

  • АПСВТ: сучасна освіта для бізнесу. Вікторія Буяшенко, ректор  Академії праці, соціальних відносин і туризму, доктор філософських наук, професор.
  • Програма ЄС «Horizon 2020»: Малі та середні підприємства. Тетяна Котенко, Керівник Національного контактного пункту «Горизонт 2020» за напрямком "Малі та середні підприємства",
  • Програма ЄС «COSME», Європейська мережа підприємств (EEN). Андрій Ремізов, Головний спеціаліст Департаменту розвитку та регуляторної політики,  Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
  • Міжнародна європейська інноваційна науково-технічна програма «EUREKA». Олена  Харіна, координатор національних проектів Міжнародної європейської інноваційної науково-технічної програми "Eureka" від України, державний експерт  Директорату інновацій та трансферу технологій, Міністерство освіти і науки України.
  • Програма ЄС «Креативна Європа». Ганна Турло, проектний менеджер, Українське бюро програми «Креативна Європа»
  • Фінансові програми Німецько-Українського фонду. Валерій Майборода, в.о. керівника, Німецько-Український фонд.
  • Програми розвитку соціального підприємництва. Марія Захарченко, менеджер соціальних програм, Фонд Східна Європа
  • Програма ЄС «ERASMUS+». Петро Крайнік, НаціональнийЕразмус + офіс в Україні.
  • Кліматичні інноваційні ваучери для українського бізнесу. Роман Зінченко, співзасновник,керівник Програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери», Greencubator.
  • Гранти для українських стартапів. ДебораФейрлам (DeborahFairlamb), SeniorAdviser, Ukrainian Government Commissioner for Investments, куратор Українського національного фонду стартапів.
  • Досвід роботи з програмою ЄС «Horizon 2020». Історія успіху. Юрій Цвіркун, СОО провідного українського стартапу - Компанії SolarGaps.
  • Програми підтримки бізнесу від Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Віктор Кобець, Фахівець відділу інтелектуальної власності та підтримки винахідництва,  Департамент інновацій та інвестиційних проектів,Державна інноваційна фінансово-кредитна установа
  • Програми започаткування власного бізнесу для безробітних. Любов Бершадська, начальник Управління організації надання соціальних послуг,Державна служба зайнятості
  • Програми фінансової підтримки підприємств АПК . Роман Шевченко, державний експерт з питань євроінтеграції Директорату стратегічного планування та євроінтеграції, Міністерство аграрної політики та продовольства України.
  • Гранти для бізнесу у сфері культури. Ольга Запорожець, керівниця проектно-аналітичного відділу,Український культурний фонд.
  • Публічно-приватне партнерство  та залучення позабюджетних коштів: можливості для бізнесу. Сергій Козін, експерт-консультант з питань публічно-приватного партнерства,  Консультант Центру громадського здоров’я МОЗ України, Голова правління Фонду розвитку публічно-приватного партнерства у охороні здоров'яУкраїни.
  • Горизонт 2020 SME Instrument:  чому нас навчили 30 успішних кейсів залучення грантів для інноваційних компаній. Марія Погодічева, аналітик з інновацій та залучення фінансування міжнародної консалтингової компанії CIVITTA
  • 7 секретів успішної грантової заявки: погляд консультанта. Гуляєва Людмила, експерт з бізнес-планування та підготовки грантових пропозицій, лідерка проекту Модуль Жана  Моне «Фінансовий сектор ЄС як рушій сталого розвитку: європейська інтеграція, реформи,  перспективи мережевої економіки», Академія праці, соціальних відносин і туризму.
  • 5 причин, чому бізнес-план допоможе вийти на новий рівень співпраці з інвестором. Єгор Шишенок, співзасновник та бізнес-консультант, Консалтингова компанія «Якість гарантовано»

Захід унікальний для України, оскільки:

1) вперше в Україні об’єднав на одному заході понад 300 представників українського бізнесу та охопив максимально широке коло грантодавців/фондів, що надають кошти бізнес-структурам, підприємцям в Україні

2) має надійних та досвідчених співорганізаторів: Академія праці, соціальних відносин і туризму, Національний Еразмус+ офіс  в Україні, Київська торгово-промислова палата,  Консалтингова компанія «Якість гарантовано»

3)  орієнтований у першу чергу на євроінтеграційну тематику, оскільки проводиться в рамках  освітньо-просвітницького проекту ЄС Модуль Жана Моне «Фінансовий сектор ЄС як рушій сталого розвитку: європейська інтеграція, реформи, перспективи мережевої економіки» грантової програми «ЕРАЗМУС+»

4) офіційно є заходом в рамках Globalentrepreneurshipweek2018

5) визнано частиною пан-європейської кампанії з підтримки малого й середнього бізнесу та популяризації підприємництва" та включений до заходів European SME Week 2018

6) мав серйозну зацікавленість з боку бізнесу (українських підприємців, власників підприємств та топ-менеджерів).

Перегляньте відео про Перший міжнародний ярмарок грантів для бізнесу від телеканалу «8 news. Ua» 

Більше фото