Вищий навчальний заклад IV рівня акредитації. Засновано в 1993 році.

Академія праці, соціальних відносин і туризму

Кожного року проводиться Спартакіада Академії з різноманітних видів спорту, де визначаються кращі збірні команди серед факультетів та кращі спортсмени Академії.

У 2006-2007 н.р. переможцями в загально-командному заліку стали студенти юридичного факультету.

Збірні команди та спортсмени Академії у 2006 - 2007 н.р. успішно виступали у змаганнях різного рівня. Так, збірна команда з футболу прийняла участь у VIII Чемпіонаті м. Києва серед студентської молоді, де завоювала I місце. Також, збірна прийняла участь у зимовому Кубку м. Києва з міні-футболу де зайняла II місце.

Наша футбольна команда завоювала I–ші місця у змаганнях VIII літньої Універсіади м. Києва з футболу та міні-футболу.

Шість гравців нашої Академії виступаючи за збірну команду м. Києва з футболу завоювали право, вигравши відбірковий турнір, змагатись у фіналі VIII літньої Універсіади України.

За звітний період збірні команди з аеробіки приймали участь у показових виступах на концертах, які проводились в Академії: Свято 1 вересня, День відкритих дверей та Новорічне свято, 8 Березня. Також, дівчата прийняли участь у показових виступах в Університеті харчових технологій. На змаганнях VIII літньої Універсіади м. Києва з танцювальної аеробіки наша команда завоювала III місце.

Студенти Академії постійно приймають участь у спортивних змаганнях, які проводить Голосіївська районна адміністрація у м. Києві .